Terug

Nieuwsbrief oktober 2016

  • AOW-bedragen automatisch ingevuld (vanaf tarieven 2016)
  • Algemene heffingskorting in de jus-berekening aangepast
  • Programma Split-Online Congres 2016 compleet

AOW-bedragen automatisch ingevuld (vanaf tarieven 2016)

Split-Online constateert wanneer de AOW-gerechtigde leeftijd is bereikt. Rekendatum Draagkracht -/- Geboortedatum > 65,5. Indien dit het geval is, werden de tarieven en de bijstandsnorm aangepast aan de AOW-gerechtigde leeftijd. 65 jaar het nieuwe 50? In ieder geval merkten dat we steeds vaker vrager kregen over het invullen van de AOW-bedragen. Reden om dit te automatiseren. Omdat het kan. Vanaf nu zal standaard het AOW-bedrag voor een alleenstaande worden ingevuld bij #42. Het AOW-bedrag kan aangepast worden naar de samenwonende AOW, of naar een naar eigen in te vullen bedrag. Daarnaast is er een correctiemogelijkheid toegevoegd voor de situatie dat men niet de volle 100% AOW heeft opgebouwd.

TIP!!!
Wanneer iemand bijna de AOW-gerechtigde leeftijd heeft, en u wilt al met de AOW-bedragen en tarieven rekenen dan kunt u de rekendatum DRAAGKRACHT in de toekomst zetten. De geboortedatum blijft dan de werkelijke geboortedatum.

Algemene heffingskorting in de jus-berekening aangepast

De jus-berekening volgens de programmatuur waarmee rechtbanken rekenen nam in het verleden de algemene heffingskorting over uit de draagkrachtberekening. Feitelijk is de algemene heffingskorting afhankelijk van het belastbaar inkomen in Box 1. De algemene heffingskorting stijgt naarmate er meer PAL wordt betaald. We hebben geconstateerd dat bij de rechtbankberekening inmiddels met de verlaging van het belastbaar inkomen in Box 1 en daarmee de verhoging van de algemene heffingskorting in de jus-berekening rekening wordt gehouden.
Split-Online hield voorheen wel rekening met de nadelige effecten op de algemene heffingskorting gerelateerd aan de PAL voor de AG, maar niet met de voordelige effecten voor de AP. Dit om in de pas te blijven met de berekening zoals die door de rechtbanken werd gemaakt. Dit is voor de jus-berekening nu aangepast, zodat deze weer overeenkomt met de berekening va de rechtbank.

Bij de draagkrachtberekening kan eveneens rekening worden gehouden met de verhoging van de algemene heffingskorting vanwege de betaalde PAL. Hiervoor is een optie gemaakt bij #115 (Voordeel PAL toerekenen AG).
NB!! Dit is niet overeenkomstig de rechtbankberekening.

Programma Split-Online Congres 2016 compleet

Never a dull moment met Rob van Coolwijk.
Energiek en waarschijnlijk in hoog tempo passeren diverse alimentatie-onderwerpen  de revu. Van de gevolgen van inkomensverlies, via de wetsvoorstellen voor Kinder- en Partneralimentatie en de ontwikkelingen na 9 okt 2015 naar samengestelde gezinnen.

Boeiend, spannend en absoluut actueel.

Heeft u zich nog niet aangemeld? Het kan nog!! Voor aanmelden klikt u hier>>

Met deze aanpassingen is het soms weer wat makkelijker geworden om een alimentatieberekening te maken. Dank voor uw vragen en opmerkingen. Hierdoor maken we Split-Online telkens weer een stapje beter.

Graag tot ziens op het congres.

Supportteam Split-Online.