Terug

Nieuwsbrief mei 2017

  • Kleine aanpassingen Split-Online
  • De Jaarafsluiting - datum Split-Online Congres 2017 bekend
  • KENNIS Uitgebreider, beter, actueler, leuker

Kleine Aanpassingen Split-Online

De 2 in het oog springende aanpassingen zijn:

1) Co-ouderschap: de storting op de kinderrekening kan zelf worden ingevuld.
2) Aanvinkmogelijkheid voor het hanteren van 0% IB bij de schijven/belastingtarieven Box 1 

Ad 1
De kinderkosten bij co-ouderschap was een gesloten systeem. Wat niet besteed wordt aan de kosten in de huishouding, is beschikbaar voor de kinderrekening voor verblijfsoverstijgende kosten. We hebben de mogelijkheid om de berekende storting op de kinderrekening te overschrijven met elk willekeurig bedrag. Bijvoorbeeld omdat uw cliƫnten in gedachten hebben om ronde bedragen te storten...in een bepaalde verhouding....
Wanneer de storting op de kinderrekening zelf wordt ingevuld, wijzigen de kinderkosten. De afwijking van de eerder berekende kinderkosten wordt zichtbaar gemaakt.

De Jaarafsluiting - datum Split-Online Congres 2017 bekend

De datum schuift steeds iets op, maar veel verder kan niet meer.

De datum van het Split-Online Congres is 14 december 2017

Midden in de feestmaand. Voor ons de uitdaging en morele plicht om er dan ook een leerzaam, onderhoudend feestelijk evenement van te maken. Een opmaat naar vrolijke kerstdagen...hoe vreemd dat ook is om te schrijven halverwege de maand mei.
Via het contactformulier kunt u zich al aanmelden voor het Congres 2017. De invulling volgt gedurende het jaar. Zoals u inmiddels gewend bent.

Voor aanmelden klikt u hier>

KENNIS Uitgebreider, beter, actueler, leuker

Gelet op uw reacties en het grote aantal abonnees voorziet KENNIS duidelijk in een behoefte. We kunnen voor een deel tevreden zijn. Maar op de spreekwoordelijke lauweren rusten is geenszins aan de orde. KENNIS voorziet nu vooral in uitgebreide informatie over alimentatie en fiscaliteiten rondom echtscheiding. Er is echter nog een groot aantal onderwerpen van het personen- en familierecht (PFR) dat nog niet is verzorgd. De ambitie reikt dus verder. Ook over die andere PFR-onderdelen gaat u uw licht kunnen opsteken bij KENNIS.

De eerste stap is gezet! KENNIS is uitgebreid met een afdeling Jeugdzorg. Daar vindt u al het nieuws over jeugdzorg, met links naar de originele artikelen en jurisprudentie....met een nieuwe luchtige opmaak!

Wij volgen het nieuws op een groot aantal websites, kranten en tijdschriften en brengen het voor u bij elkaar op de Kennisbank. Dagelijks wordt de pagina bijgewerkt met actuele informatie, zodat u altijd direct op de hoogte bent van nieuwe ontwikkelingen.

Navigeren gaat gemakkelijk: doorklikken naar meer artikelen over hetzelfde onderwerp of zoekwoorden invoeren.

Tot het einde van het jaar is het onderdeel Jeugdzorg vrij toegankelijk, dus ook zonder een abonnement op KENNIS.

Intussen gaan wij enthousiast door met de uitbreiding naar alle onderdelen van het familierecht: kinderen, vermogen, pensioen, erfrecht, enz. Met enige regelmaat zult u zien dat er een rechtsgebied bij komt. Komend jaar zal dat geleidelijk zijn beslag krijgen. Maar nu eerst: de nieuwsrubriek voor Jeugdzorg. U kunt hier een kijkje nemen.

Hebt u vragen, opmerkingen, wensen...laat u het ons weten. Samen met u maken we Split-Online en KENNIS steeds weer een stapje beter.

Met vriendelijke groet,
Split-Online supportteam.