Terug

Nieuwsbrief juli 2016

  • Nieuwe tarieven
  • Algemene heffingskorting in behoefte en jus
  • Vakantietijd

Nieuwe tarieven

De tarieven zijn aangepast voor de 2e helft 2016 i.v.m. de aangepaste bedragen per 1 juli in de Participatiewet.

De nieuwe bedragen voor de bijstandsuitkering zijn:

  2016_1 (21 jr - AOW-leeftijdr) 2016_2 (21 jr - AOW-leeftijd 2016_1 >AOW-leeftijd 2016_2 >AOW-leeftijd
Alleenstaand      € 973 € 977 € 1.093 € 1.098
Gehuwden € 1.390 € 1.396 € 1.493 € 1.500

Algemene heffingskorting in Behoefte en Jus

In de alimentatievergelijking in Split-Online ziet u de alimentatiebedragen conform Behoefte, Draagkracht en de Jusvergelijking. Doordat deze alimentatiebedragen anders zijn, horen bij deze bedragen ook verschillende bedragen voor de algemene heffingskorting. Hoe hoger het belastbaar inkomen in box 1 hoe lager de algemene heffingskorting is. Voorheen werd de algemene heffingskorting overgenomen uit het scherm DRAAGKRACHT AG. Dit was over het algemeen een goede benadering, maar niet uiterst nauwkeurig. Sinds 2016 wordt de algemene heffingskorting afgebouwd tot nihil tussen de 2e en 3e schijf. Reden genoeg om deze korting nauwkeuriger te bepalen in geval van Behoefte en Jus. Ook hier is weer sprake van een lus-berekening. Hoe hoger de alimentatie is, hoe lager de algemene heffingskorting...waardoor een hogere behoefte ontstaat....zodat meer alimentatie nodig is....zodat de algemene heffingskorting weer afneemt....waardoor een hogere behoefte ontstaat...etc.
Deze lus wordt nu doorgerekend, zodat u de correcte algemene heffingskorting ziet bij de berekende alimentatie. De algemene heffingskorting is zodoende het bedrag dat hoort bij de alimentatie volgens behoefte of de alimentatie volgens jus. 

Vakantietijd

Hoewel gevoelsmatig wat het weer betreft de lente nog moet beginnen is de zomervakantietijd alweer aangebroken. Voor velen komt er een periode zonder alimentatieberekeningen. Maar voor diegenen waarvoor dat niet geldt is de helpdesk van Splt-Online vanzelfsprekend beschikbaar. Het kan zijn dat in de komende periode onze bereikbaarheid iets minder is dan u van ons gewend bent. Mocht u niet direct gehoor krijgen, laat u dan een bericht achter, of aarzel niet even een mailtje te sturen. De kans is zeer klein dat u niet dezelfde dag nog antwoord op uw vraag hebt.

We wensen u een heerlijke, ontspannen, geest verrijkende, avontuurlijke, inspirerende zomertijd. Of u nu wel of niet op vakantie gaat.