Split, fiscale en financiële oplossingen die recht doen aan beide partners

Nieuwsbrief augustus 2015

  • DossierCheck
  • Alimentatievergelijking
  • Kennisbank

DossierCheck

De DossierCheck is uitgebreid en zichtbaarder.
Op basis van onze helpdesk-ervaringen hebben we de DossierCheck aanzienlijk uitgebreid. De DossierCheck resulteert in opmerkingen inzake velden die niet zijn ingevuld, ongebruikelijk of niet logisch. Voorbeeld: wanneer in box 2 wel dividend is ingevuld, maar bij #57 niet is ingevuld dat het een DGA betreft, dan volgt een opmerking.
De opmerkingen geven aan dat het opvallend is, zeker niet persé verkeerd. Er zijn genoeg reden om af te wijken van de tips die worden gegeven, bedragen wel of niet in te vullen.
We zullen aan de hand van onze ervaringen, uw vragen en opmerkingen de DossierCheck steeds verder uitbreiden.

Alimentatievergelijking

In de alimentatievergelijking hebben we een kleine wijziging doorgevoerd. De wijziging heeft betrekking op de alimentatie die wordt overgenomen in de schermen besteedbaar na scheiding (NAP/NAG). Tot op heden werd standaard de "alimentatie conform draagkracht" overgenomen in Bruto - Netto na scheiding. Niet helemaal logisch. Het KGB wordt immers berekend aan de hand van de laagste alimentatie (laagste van behoefte, draagkracht, jus). Het is dan ook logisch dat dat ook in Bruto - Netto het uitgangspunt is.
Afwijken kan natuurlijk nog altijd door het zetten van een vinkje in de alimentatievergelijking.

Kennisbank

De kroniek van de kennisbank is vorige week ook verstuurd. Deze verschijnt 4 maal per jaar en bevat belangrijke uitspraken, wetgeving en actualiteiten op het gebied van alimentatie van het laatste kwartaal. Deze kroniek is onderdeel van het abonnement van de kennisbank. Wij hebben gemerkt dat er veel gebruikers zijn van Split-Online waarbij is aangegeven dat ze graag de kroniek willen ontvangen. Wij willen u er graag op attent maken dat deze alleen naar u verstuurd zal worden wanneer u ook daadwerkelijk een abonnement heeft op de kennisbank. Mocht u deze alsnog willen lezen, dan kunt u alsnog een abonnement afsluiten en deze hier lezen.

© Copyright 2009 - 2019 XS2Knowledge b.v. - KVK: 24486465 - Telefoon: 085 744 0 733